loggo_mobil

Vi erbjuder dig ett bekvämt och personligt boende oavsett om du är på semester eller affärsresa

Ett förstklassigt boende i herrgårdsflygel. Du bor i ett av Gästhusets moderna dubbelrum, alla med privat toalett och dusch. Hemlagad och väl tilltagen frukostbuffé serveras i frukostmatsalen som också används som samlingslokal eller för konferens.

Luckerstad var under tidig medeltid något av en by. Det berättas att man skänkte andelar av gården till olika kloster. År 1290 skänkte Birger Thomas "Lucustadha" till Saba kloster (numera Julita i Sörmland) då han blev cistercienserbroder. På 1300 talet återgick delar av egendomen till enskilda ägare. Vid reformationen drogs klostrets tillgångar in till kronan och den kom att tillhöra hertig Karl (senare Karl IX). I slutet av 1700 talet köptes Luckerstad av en rik rådman i Vadstena och sedan dess har den varit i privat ägo. Gårdens utseende förändrades 1866 då man byggde en mangårdsbyggnad med två flyglar. Den har varit i vår familj sedan dess.

Nu har vi modernt jordbruk utan djur förutom får/lamm på sommaren och en katt. Vilda djur finns det gott om- rådjur, harar och du ser tranor i mängd på vår och höst samt gäss som flyger mellan Tåkern och Vättern.

Ena flygeln byggdes om till Gästhus 2004 med rum som alla har egen toalett och dusch. Den var tidigare sädesmagasin och bränneri. Fönstren var försedda med galler och i hallen på nedervåningen finns två fönster som minner om detta. Året efter hade vi det stora nöjet att välkomna de första gästerna.

2015 renoverades det gamla brygghuset mitt emot och blev Orangeriet - frukostmatsal med plats för konferenser och fester.
 
Välkommen!
AnnCharlotte Agerhem